Majster - poradnik majsterkowania
Majster - poradnik majsterkowania
URZĄDZANIE I DEKOROWANIE

Wszystko pod ręką, półki kuchenne

Wszystko pod ręką, półki kuchenne 1 - Twój Głos - e-TG.pl

URZĄDZANIE I DEKOROWANIE

dodano: 2013-06-27
Wszystko pod ręką, półki kuchenne

Wszystko pod ręką, półki kuchenne 2 - Twój Głos - e-TG.pl

Gotowanie przypomina majsterkowanie – wszystkie materiały i narzędzia dobrze mieć pod ręką. Z płyty z drewna klejonego szybko i łatwo można wykonać praktyczne półeczki oraz uchwyty na noże, przyprawy i chochle.

Półka na przyprawy

Sól i pieprz to przyprawy, bez których nie sposób obyć się podczas gotowania. Goździki, papryka, curry, suszone zioła także powinny być stale w zasięgu ręki, aby bez przeszkód doprawiać przygotowywane potrawy. Przyprawy można wygodnie przechowywać w aptecznych słoiczkach. Słoiczki z kolei warto ustawić na niewielkiej półce przymocowanej do ściany. Odpowiednie zagłębienia zapobiegają ześlizgiwaniu się pojemników i pomagają utrzymać porządek.

Listwa na noże

Dobre noże kuchenne, by długo pozostały ostre i bez uszkodzeń, powinny być odpowiednio przechowywane. Niestety, szuflada nie jest dla nich właściwym miejscem. Blok na noże to lepsze rozwiązanie, zajmuje jednak miejsce na blacie kuchennym. Idealna będzie zatem listwa magnetyczna przytwierdzona do ściany. Sprawia wrażenie, jakby w całości była wykonana z drewna, ale mimo to noże przywierają do niej bardzo pewnie, bez narażania ostrzy na uszkodzenia. Cała tajemnica tkwi w umieszczonych wewnątrz listwy niewielkich magnesach.

Więcej w miesięczniku „Majster” nr 07/2013 » Gazetka Majster lipiec 2013
Drukuj »

Jak oceniasz ten materiał?

Kliknij na gwiazdkę, aby zostawić swoją ocenę

Średnia ocena / 5. Liczba głosów:

Jak dotąd brak głosów! Oceń ten post jako pierwszy.

Może cię zainteresować także:  Przedpokój – wizytówka mieszkania

Domek pod sufitem

Poprzedni wpis

Urządzamy warsztat, 3 pomysły dla prawdziwego Majstra

Następny wpis

Na pewno zainteresują Cię jeszcze:

Komentarze - masz coś do napisania? Zostaw proszę informacje.

Pozostaw komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *